John Hudson Thomas’ work was quirky, very substantially built and beautiful.  Some had most unusual entries and egresses.  This one, one of three built together near Indian Rock Park in Berkeley, had an uninviting side entrance. The front's original, native stone (impossible to find now) staircase was in need of repair.  Wanting to maintain as much as possible the original concept as envisioned by JHT, each stone was carefully removed, replaced, and augmented by similar rock, with a slightly altered curve in order to spill more gracefully at the landing above.  Wanting separation and more privacy from the driveway and house next door, a stucco column and low planters for a hedge were included, offering architectural support to address the entry issues, while tying in to some of the many details on the house.